top of page
Search
  • Writer's pictureNemastro

Kína

Milyen az ország?

Célja főként a gazdagság, a biztonság, a jólét lenne. Ehhez alá kell rendelődnie ezzel a horoszkóppal a gondolkodásában – ez az, amikor tanul és probléma nélkül ellopja a technikai megoldásokat. Ezek felhasználása náluk természetes, gond nélkül alakítják a számukra használható formába. Amiről cserébe le kell mondania, az a hitelessége, hogy ő képes magától is egyedit alkotni. Idézem a klasszikus mondást húsz évvel ezelőttről: “ami kínai, az gyagyi”. Manapság ez úgy módosult, hogy “ami nem gagyi, azt kínában gyártják”. Nyilván az olcsó munkaerő miatt, de visszájára fordult a történet.

Magát az országot a Párt irányítja, de alá van rendelődve a gazdasági érdekeinek, tehát az ideológiát bőven mellőzik. A Nap-Merkúr-Neptun stellium is erre utal, hogy erősen technokraták és felhasználják ehhez a Neptuni analógiát, hogy megvezessék akár a saját népüket, akár a külföldet is.


Ellenségei jól láthatóan komoly gazdasági és katonai potenciállal bírnak – VII házas PlútóMars együttállás –, amit ha felhasználnak, akkor könnyedén ki tudják ütni a gazdasági segítséget Kína számára.

Ez potenciális veszélyforrás számukra.

Támadástól akkor kell tartaniuk, ha megszegik a nemzetközi szerződéseket, vagy túl nagyot csalnak/lopnak egy másik hatalomtól.


A nemzeti vagyon számukra esetleges, inkább függ másoktól, mint saját termelékenységüktől, mivel ha másnak nem kell amit adnak, akkor végük.

Ugyanakkor számíthatnak a háttérből segítségre, olyan támogatókra, akik céljaikkal azonosulva állnak melléjük. Nem feltétlenül nyilvánosan, de idővel valószínűleg előtérbe kerül ez is. Lényeges dolog, hogy véletlenül se sértsék meg ezeket a támogatókat, mert az nekik a rendszer teljes bomlását idézi elő évtizedes távlatban.


A dolgozóik viszonylag könnyen elsajátították a technológiai folyamatokat, amikkel élve be tudtak illeszkedni a gyárvárosokban. Ez eleinte nem tűnt egyszerűnek, de végül megoldották. Nyilván voltak a tradicionális életvitel kapcsán fellángolások, de végül mindez megoldódott.

A vezetés számára még lényeges, hogy ha egy nagyhatalom fellép ellenük, akkor ez könnyen a lefejezéshez vezethet. Ugyanez gazdaságilag úgy néz ki, hogy amíg jól kötik a szerződéseiket, addig anyagilag stabilak és erősek maradnak.

Összevetve tehát az ország számára létfontosságú, hogy betartsa a megkötött megállapodásokat.


Ahol még probléma lehet számukra, az a gyermekkérdés. Feloldották az egy család egy gyerek elvet, de ezt továbbra is úgy kell művelniük, hogy biztosítsák a családok számára a biztonságos és élhető körülményeket, mert a jövőjük múlik ezen, ha nem hitelesek ebben a kérdésben.


Háború esetén akkor jók az esélyeik, ha őket támadják meg. Ellenkező esetben szélsőséges védekezésre kényszerülnek.

Biztonságtudatuk nem túl erős, konkrétan úgy értékelném, hogy félnek. Emiatt aztán sokkal inkább hajlanak az agresszióra, mint más országok.


Az írás tartalma a szerző asztrológus magánvéleményét tükrözi, tájékoztatásra szolgál, további felhasználásra kérjen engedélyt a szerzőtől.

4 views0 comments

Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page