top of page
Search

Egy kis sztori a Vízöntő Plútóhoz

https://www.facebook.com/ramona.saseanu.3/posts/pfbid02n6AZcfZPpPbV5jJY9SJSike3FBvoK5yuKanzmrN1QiJ3A3LSZk3em8484phwrrSTl(fotó: propeller)

...hogy mit jelent, ha elmarad a kötelező változás... annó Mária Terézia idején jött be az oktatási reform ezzel az analógiával, most láthatjuk, hogy mit hozott, hogy nem álltunk komolyan a téma mellé. Erkölcstankönyvet csináltunk... olvastam és vágtam a kukába, mert minden volt, csak megoldás nem. Siralmas próbálkozás, látszat és blöff, amit mi magunk tettünk hiteltelenné az életünkkel és azzal, hogy leszartuk az egészet. Most láthatjuk, hogy hol tartanak a tanárok, hol az analógiát megillető tisztelet (nem létezik) és hogy ezekből mi lesz, milyen generációt láthatunk felnőni. A mi hibánk, felnőtteké és már nem foghatjuk apáinkra. Most itt van újra a Vízöntő Plútó, tanári sztrájk, meg ilyenek... Szerintem mindenkinek van egy sztorija, hogy mennyire kezelhetetlenek néha a gyerekek az iskolában, hogy mennyire tehetetlenek a tanárok és a többi...

A tanítás az Szaturnusz is, mivel kell hozzá a tekintély, a keretek és a fegyelem is. Csak úgy működik, ha határai vannak, meg ha időre megy, ez lenne hozzá a Szaturnusz, de manapság az Uránusz a trendi. Legyünk szabadok, jogokat a rovaroknak, a fűszálaknak és a még fel sem fedezett UFO-knak, mert ha idejönnek valami elmebajból kifolyólag és le akarnak bennünket dominálni, akkor nehogy már megsértsük bennük a szabad "xenomorfot", törvényes tárgyalás jár nekik a fajirtás előtt!

21 views0 comments

Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page