top of page
Search
  • Writer's pictureNemastro

Időpontok az asztrológiában

Az időpontok kiválasztása arra szolgál, hogy eldöntsük, hogy életünk lényeges választásai adott időpontokban milyen hatással legyenek életünkre.

Alapvetően azt gondolom ezzel kapcsolatban, hogy ösztönösen kellene megcsinálni, nem pedig belenyúlni kényünk-kedvünk szerint, ugyanakkor a gyakorlati példák azt mutatják, hogy az életet harmonikusabbá lehet tenni általa. Éppen ezért a metódus az az, hogy a válasz előtt megkérdezem, mikorra tervezte a döntést a kérdést feltevő és ahhoz képest határozom meg az időpontot, figyelembe véve az illető szükség szerinti jövőbeli megéléseit.

Ugyanis nem mindegy, hogy egy házasság – ha mondjuk eleve válás van a radixban –, milyen módon élhető addig, amíg elérnek a felek a szétköltözésig. Lehet, hogy ölik egymást, lehet, hogy békésen elvannak – de melyiket is választjuk, ha már eldöntöttük, hogy együtt folytatjuk?

Vagy egy nyaralás: vajon hogy fog sikerülni? Nyilván mindenki jól szeretné érezni magát a szabadsága alatt, de ha egyszerűen nincs rá esélye sem? Mondjuk csak rossz időt tudnak kifogni. Vannak esetek, amikor kell a negatív döntés, mert éppen lehetőséget ad a felek közti dolgok tisztázásra. Így pedig ha már eleve esőre vagyunk ítélve, lehet tervezni közös programokat és közben lemeccselni azt, amit év közben inkább eltolunk és amúgy meg hosszútávon jót tenne a kapcsolatnak.

Ez a módszer nem arról szól, hogy csak szépet és jót kívánjunk magunknak. Arról, hogy olykor be kell vállalni a konfliktust is, hogy a hosszútáv működhessen.

Vagy a család feketebáránya. Ugye ismerős, hogy ha remek is a családi kapcsolatunk, mindig akad a rokonok közt olyan, aki húzza a társaságot. Aki butaságokat művel, akit lehet ekézni, akit kiközösítünk ösztönösen. Nos, ők valójában komoly terhet vállalnak át a családi energetikából. Nekünk a “jó” jut, nekik a “rossz”. Persze ők sem ezt akarják, de a mi nézőpontunkból ők mások, vagy éppen irritálóan viselkednek. A sors úgy építi fel a közösségeket, hogy mindig legyenek ilyen végpontok egy-egy csoporton belül. A közösen és kötelezően megélendő történések ugyanis nem csak pozitív, vagy segítő analógiákat tartalmaznak, hanem nagyjából ugyanolyan arányban hoznak negatív, vagy nehezítő analógiákat. Ezeket pedig nem tudjuk kizárni az életünkből, de a csoport feketebárányai elviszik a hátukon ezeket az analógiákat az esetek nagyobb részében. Mi pedig borzongva gondolhatunk rá, hogy ez voltaképpen értünk van.


Az időpontok választása nem azonnali siker, hanem egy hosszabb időtáv minőségi meghatározása. Nem mindegy, mikor megyünk ki külföldre dolgozni -- amit hoz, azt a minőséget éljük a kinti tartózkodásunk alatti eseményekben. Persze lehet ezt elrontani: néha a sors egyszerűen nem teszi lehetővé, hogy azt tegyük, amit akarunk. Ebben az esetben be kell vállalni, mert lényeges része életünk egyensúlyának. ugyanis nem kaphatunk örökké -- adnunk is kell. Vagy elveszi máshonnan és szinte biztosan fájdalmasabb módon azt az energiát, amivel adósok vagyunk. Ezt úgy lehet elképzelni, hogy mondjuk megnyerjük a lottóötöst -- ugye jól hangzik? --, majd egyik oldalon hirtelen nagyon sok lesz a kevésből. Ez pedig egyfajta energetikai felborulása az életünknek. A másik oldalon ki kellene egyenlíteni, hogy ne menjünk tönkre bele. Többnyire, akiknek volt előtte is, azok könnyebben oldják meg. Aki a semmiből jött, azt garantáltan tönkreteszi, ha nem lépni meg a szükséges korlátokat. Kérdés, hogy tudja, vagy akarja-e ezt? Ezekre is, ahogy más, a sorstól kicsikart "előnyre" fel lehet készülni az asztrológia segítségével. Bár többnyire nem akarjuk. Az időpontválasztás ugyanígy működik. Meghatározhatjuk, hogy milyen legyen adott esemény számunkra. Ha hagyja a sors, akkor van esélyünk úgy élni, ahogy akarjuk. Ha nem, akkor meg kell hoznunk mindannyiunk közös áldozatát.


Példa az időpontokra: 2022. december 05. -- délelőtt Matolcsy kritikája a Parlamentben: olyan, mintha ellenség lenne -- a miniszterelnök számára. Miközben ő a barát. (politikafüggetlen elemzés, csak a példa miatt)

49 views0 comments

Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page