top of page
Search
  • Writer's pictureCzingráber Gyula

Példaelemzés

Léna – 1991.01.24. 20:25 Kijev


Egy képlet elemzéséhez szükségesek olyan adatok is, amiből megtudjuk, hogy milyen aktuális élethelyzetben van az illető. Így egyszerűbb belőni a helyzetét és az aktuális analógiákat. „Asztrológusul” úgy mondjuk, hogy nem elemzünk vakon. Ennek a lényege, hogy személyre lehet igazítani a mondandót és nem találgatással megy el az idő. Példa: 5-ös ház érintettsége esetén vajon mit él éppen: gyereket? Vállalkozik? Élvezeteket keres? Sportfogad életvitelszerűen? Feléli az apja vagyonát?

Melyikre építsem a mondandómat? Egyszerűbb, ha elmondja, elvégre az ő pénze és ideje is fogy.

Először, ha elmondta az élethelyzeti információkat, akkor megkapja az alapelemzést:


A képlet szerinti lány Léna. Kijevben született, most 32 éves. 1995-ben el kellett jönnie a szüleivel otthonról és azóta Budapesten él többnyire. Édesanyja módosabb vállalkozó, apjával együtt vezetik a családi üzletet. Léna járja a világot. Közgazdaságit végzett, nem házasodott, nincs gyereke, nincs állandó párja.Fotó: Pixabay


Az alapelemzés: önfeláldozó sorstípus, ha változik az élete, akkor valamiről le kell mondania mindig. Persze az élet nem változik olyan gyakran az asztrológia elvei szerint, hogy aggódni kelljen emiatt, de ha mondjuk megkérik a kezét, akkor ez egy változás lehetősége.

Mi történhet? A képletből látható, hogy házasságban gyereket akar majd, tele az 5-ös háza is, szóval elég sok lehetőség van az utódra. Elvileg. Gyakorlatilag majd a direkciók döntik el, hogy mikor lehet ténylegesen – és itt tudni kell, hogy ehhez a másik félnek is ott kell lennie a direkciónak. Láthatjuk, hogy azt eldönthetjük, hogy mikor ne legyen gyerek, de azt nem, hogy ténylegesen mikor legyen. Az már sors mindenkinek. Kinek könnyebben, kinek nehezebben – és sajnos van, hogy nagyon nehezen…

Az is benne van az ábrában, hogy ha megfogan egy kapcsolatban, akkor házasságban fogja megszülni a babát.

– Azt mondja, hogy fél a gyerektől, ő nem akar még.

Érthető, mert a nőiességét félti, hogy ha anya lesz, akkor esetleg elhízik, vagy nem fogja azt érezni, hogy olyan csinos nő, mint amilyennek érzi magát jelenleg. Jogos a félelme. Talán pont ezért manipulálja a férfiakat, akikkel jár, hogy az történjen, amit ő akar. Persze édesanyja is beleszól az életébe, mert rendszeresen kapja tőle az ötleteket, hogy hogyan is kellene élnie. Nyilván ez nem tetszik neki, már nem gyerek, hogy irányítsák.

Fő problémája, hogy önálló akar lenni, de mert mindig gazdag férfiak – többnyire vállalkozók – találják meg, úgy érzi, hogy elnyomják, nem lehet önmaga. Ötletes és kreatív, olyan típus, aki tudja, mitől döglik a légy és megtehetné, hogy versenyezzen a másik nemmel. Meg is teszi, elég karakán, bár csak sokára „robban”, de akkor eltapossa a vele szembeszállót.

Itt azt kellene tanulnia, hogy igen is, lehet önmaga, képes megvalósítani az ötleteit, hiába állnak mögötte támogatók, az attól még az ő „gyermeke”.

Másik lehetőségben élhetne családanyaként, lehetne pont olyan elégedett, mintha üzletet vezetne, de el kellene hozzá hinnie, hogy sokkal inkább nő, mint férfi a habitusa. Ugyanis inkább hajlik a határozott szerepre, mint a befogadó nőies karakterre. Tud elbűvölő lenni, de inkább felhasználja ezt, mintsem a párját és a gyerekeket motiválja vele.


Léna akkor éli jól az életét, ha képes másoknál elérni, hogy biztonságban érezzék magukat mellette azáltal, hogy tudja segíteni is őket. Mert ő mindig tudja, hogy mi a jó a másiknak. Vagy éppen a világnak.


Sorsfeladata, hogy mások céljainak megvalósítását segítse úgy, hogy azonosul velük, az elképzeléseikkel. Ez egyfajta alázat lenne, amivel érezheti, hogy kiteljesedik. Ezáltal elismerést kapna, amire szüksége van. Ha nem ismerik el, kiborul –> a feladat szerint ez úgy működik, hogy mindkettőnek kell akarni a közös célt, akkor jöhet létre kizárólag.

Munkában jó lenne, szeret is dolgozni, ha éppen van mit. Inkább művészi pályára való, a megterhelő feladatokat annyira nem bírja, olyankor az egészsége bánja. Ez pedig a végletekig le tudja hangolni.

Kérdés, hogy végül mit is fog dönteni, mit kezdjen az életével…


Lehetőségei a következők a teljesség igénye nélkül:

Ha barátokkal alakítanak vállalkozást, akkor ő fog irányítani. –> olyan személyek kellenek hozzá, akik képesek neki alárendelődni – ehhez megvan a manipulációs képessége, de akik körülötte vannak, azonnal kilépnek, ha szóbahozza az üzletet. Tehát olyan társakat kell keresnie, akik inkább őt támogatják, ő pedig vezetné az üzletet.

Azt hiszi, ha sikeres vállalkozása van, akkor nem kell alárendelődnie. Ez a csapdája is egyben. El kellene hinnie, hogy akkor is jó lehet, akkor is felnéznek ár mások, ha van, aki megmondja neki, hogy mit lehet csinálni. Nagyon nehéz helyzet, szinte képtelenség kijönni belőle.

Azt hiszi, ha szerelmes lesz, akkor a másik fog neki alárendelődni. Miközben neki kellene, de nem képes elengedni az irányítást. Nagyon hidegen képes gondolkodni, ez pedig hozza, hogy azonnal irányítani akarja a másikat. Megint egy nehézség – a kérdés, hogy ha ezeket tudja is már, akkor hogy fog felülemelkedni önmagán, hogy fogja elengedni az irányítást?

A szolárja szerint (nem Budapesti lesz tervei szerint) jövőre lehetséges lenne neki társulás… Reméljük, meg tudja oldani.


Ha pedig összejön, akkor megjelenik a lemondási területek valamelyike. Lemondhat:

– szerető/támogató

– vállalkozás, gyermek, ötletek megvalósítása, szerelem

– munka és egészség.


Valamit el kell engednie, ha változtatni akar az életén. Ez lesz a következő kérdés nála, hogy mit adna oda, amit éppen nem akarna odaadni megvalósuló céljáért, mert az is fontos.

Ez az ő döntése lesz. Az ilyenekről mindig nekünk kell dönteni.


***17 views0 comments

Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page