top of page
Search
  • Writer's pictureNemastro

Spanyol választások

2023.07.23 7:00 Madrid előrehozott választások


Az esélyes győztes a régi miniszterelnök, Pedro Sanchez.A választási képletben látszik, hogy itt is a külföldi/nemzetiségi szavazók fogják eldönteni a végeredményt, ahogy Erdogan esetében is. Nem ismerem a spanyol viszonyokat eléggé, de azt feltételezem, hogy a nemzetiségek és a bevándorlók hozzák meg a végső döntést, akik keresik az álmaikat. Hogy aztán ebből mennyire lesz későbbi valóság, azt majd az idő megmutatja.

Az deszcendensen álló Plútó miatt erős a nyomás, ami támadja a Napot, mint a mindenkori hatalmat képviselő vezetőt. Azaz komoly ellenségei vannak a miniszterelnöknek Pedro Sanchez-nek, de úgy tűnik, hogy nem fog igazán ártani neki. A Plútóhoz a jelenlegi miniszterelnök ellenfelét veszem, aki nem az esélyesebb Alberto Núñez Feijóo, az egykori egészségügyi miniszter, hanem a radikálisabb Santiago Abascal Conde, aki a fegyverviselés mellett kardoskodik. Feijoó-nak a Neptunt adnám jelölőnek, így az sem kizárt, hogy az ő szavazatai teszik győztessé Sanchez-t.


Sajnos szolárt nem tudok nézni, nem tudom, hogy merre jártak a résztvevők adott időszakokban, de a tercier szerint Sanchez képletében a Nap jelen van, mint a győztes jelölője. A többieknél Feijoó esetében egy korábbi időszakra van ott a Nap, amit a galíciai szenátorválsztás győzteseként élhetett meg, tehát nem a mostani győzelemre vonatkozik. Mivel azóta van új analógia is, így hiába ő magasabb esélyre kalkulált lehetőség, mégis inkább Sanchez-re hozom ki a győzelmet.

A harmadik fél Conde számára egyértelműen nincs esély a képletek alapján a választási győzelemre, legfeljebb 2024 áprilisától lehet neki például egy újabb merénylet az életében. Ellene történt már hasonló incidens, ami sajnos megismétlődhet.
27 views0 comments

Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page